Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)

Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    8
  • Celkový čas
    5 min

Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku.

Rychlá domácí tatarka je známá také jako tatarská omáčka, která se skládá z majonézy, nakládané zeleniny, koření a dalších přísad. Dlouho mi trvalo najít recept na vyváženou a skvělou tatarku, která bude svěží a zároveň lahodná nejen ke smaženým pokrmům. Kromě nakládaných okurek do tatarky přidávám cibuli a kapary. Čerstvými bylinkami vždy jídlo povznesete o level výše, takže doporučuji přidat trochu čerstvé petrželky.

Suroviny na domácí tatarku

Suroviny na hospodskou domácí tatarku

  • 250 ml rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 malé cibule
  • 30 g nakládaných okurek
  • 20 g kaparů
  • lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • špetka soli
  • mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka podle chuti

TIP: Kdo má rád pikantní jídla, může přidat pár koleček nakládaných jalapeňos.

VIDEORECEPT

Jak se dělá domácí tatarka / tatarská omáčka?

Domácí tatarská omáčka je naprosto jednoduchá, nejprve je potřeba připravit majonézu a přidáním dalších surovin do majonézy vznikne tatarka. Někdo okurky pouze krájí najemno, ale doporučuji použít kuchyňský mixér, který okurky i další suroviny rozmixuje najemno a propojí do jedné směsi.

Postup přípravy rychlé domácí tatarské omáčky

  • Nejprve potřebujeme udělat domácí majonézu, která je naprosto jednoduchá. Ideálně do vysoké a úzké nádoby vyklepněte 2 vejce, přidejte olej, 2 lžičky citronové šťávy a lžičku dijonské hořčice. Osolte, opepřete.
  • Nyní vše tyčovým mixérem na nejvyšší výkon promixujte. Směs by měla okamžitě houstnout a vytvořit hustou majonézu.
  • Do majonézy přidejte pokrájené okurky, kapary a cibuli a vše opět promixujte. Do tatarské omáčky přidejte nasekanou čerstvou petrželku a podle potřeby dochuťte citronovou šťávou, solí popř. pepřem.
  • Tatarskou omáčku dejte vychladit do lednice a poté servírujte k oblíbeným pokrmům.
  • Dobrou chuť. 🙂

Chutnala vám rychlá domácí tatarka? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Rychlá domácí tatarka

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • malvinka

      Nejprve jsem nevěřila, že to půjde tyčákem, ale když sem viděla video, tak jsem to zkusila také a výsledek je naprosto skvělý! Díky za super recept <3 Budu připravovat častěji.

    • Jana

      Nevím co je špatně ale ani po 15min. Mixování mi majonéza nezhoustla….

      • Jaroslav

        Musí být naprosto čerstvá vajíčka

    • Ivana

      Ani po 5min.mixovani voda

      • Filip

        Zdravím Ivano, pokud tomu ještě dáte šanci, zkuste použít vysokou válcovitou nádobu do které se mixér vejde, dejte do ní ingredience na majonézu, mixér na dno, začněte mixovat a ode dna během mixování táhněte směrem nahoru. ?

    • Jiří

      Spatny recept. Majoneza takto nehoustne, je potreba olej postupne pridavat, ne najednou vse mixovat.

      • Filip

        Zdravím, zhoustne viz video v receptu. Trik je v tom vytáhnout mixérem ingredience ve válcovité nádobě odspodu nahoru.

    • jiřkaa

      mě se povedla a byla fakt hned hotova. určitě připravím zas

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.