-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce8
-
Celkový čas5 min
Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku.
Rychlá domácí tatarka je známá také jako tatarská omáčka, která se skládá z majonézy, nakládané zeleniny, koření a dalších přísad. Dlouho mi trvalo najít recept na vyváženou a skvělou tatarku, která bude svěží a zároveň lahodná nejen ke smaženým pokrmům. Kromě nakládaných okurek do tatarky přidávám cibuli a kapary. Čerstvými bylinkami vždy jídlo povznesete o level výše, takže doporučuji přidat trochu čerstvé petrželky.
Suroviny na hospodskou domácí tatarku
- 250 ml rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1/2 malé cibule
- 30 g nakládaných okurek
- 20 g kaparů
- lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky citronové šťávy
- špetka soli
- mletý černý pepř
- čerstvá petrželka podle chuti
TIP: Kdo má rád pikantní jídla, může přidat pár koleček nakládaných jalapeňos.
VIDEORECEPT
Jak se dělá domácí tatarka / tatarská omáčka?
Domácí tatarská omáčka je naprosto jednoduchá, nejprve je potřeba připravit majonézu a přidáním dalších surovin do majonézy vznikne tatarka. Někdo okurky pouze krájí najemno, ale doporučuji použít kuchyňský mixér, který okurky i další suroviny rozmixuje najemno a propojí do jedné směsi.
Postup přípravy rychlé domácí tatarské omáčky
- Nejprve potřebujeme udělat domácí majonézu, která je naprosto jednoduchá. Ideálně do vysoké a úzké nádoby vyklepněte 2 vejce, přidejte olej, 2 lžičky citronové šťávy a lžičku dijonské hořčice. Osolte, opepřete.
- Nyní vše tyčovým mixérem na nejvyšší výkon promixujte. Směs by měla okamžitě houstnout a vytvořit hustou majonézu.
- Do majonézy přidejte pokrájené okurky, kapary a cibuli a vše opět promixujte. Do tatarské omáčky přidejte nasekanou čerstvou petrželku a podle potřeby dochuťte citronovou šťávou, solí popř. pepřem.
- Tatarskou omáčku dejte vychladit do lednice a poté servírujte k oblíbeným pokrmům.
- Dobrou chuť. 🙂
Chutnala vám rychlá domácí tatarka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Rychlá domácí tatarka
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews